Teakhouten meubelen PolderTEAK
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Dronten onderzoekt nieuwe woonlocaties

Donderdag 11 juli 2019
Dronten onderzoekt nieuwe woonlocaties
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dronten is ontwikkeld om te groeien, daar zet de gemeente volop op in. Voor de bouw van 250 woningen per jaar, die voortkomen uit de Woonvisie 'Groeien
met Kwaliteit', worden daarom nieuwe locaties onderzocht rond het centrum van Dronten en welke mogelijkheden de Parkresidentie en de Flevomanege bieden.


Ook voor Biddinghuizen en Swifterbant is de toekomstige plancapaciteit in beeld gebracht.

Biddinghuizen en Swifterbant
Met De Graafschap, waar nog ruimte is voor ruim 400 woningen, is er in Biddinghuizen de komende jaren voldoende plancapaciteit om aan de bouwopgave te kunnen voldoen. In Swifterbant biedt de toekomstige locatie Swifterbant-Zuid met een plancapaciteit van ruim 600 woningen alle ruimte om volop te bouwen en aan de bouwopgave te voldoen. Het college zet in op start bouw in 2022.

Nieuwe wijk
De zoeklocaties richten zich dan ook vooral op de kern Dronten zelf. 'Voor de komende vijf jaar is er voldoende plancapaciteit, zeker als ook invulling is gegeven aan het Hanzekwartier. Om direct te kunnen doorpakken kijken we hoe we ook in de toekomst aan onze ambitie kunnen blijven voldoen', stelt wethouder Peter van Bergen van Wonen en Volkshuisvesting. Naast de mogelijke inbreidingslocaties in Dronten start het college in 2020 een onderzoek naar een nieuwe uitleglocatie. Uitgangspunt van het college is dat eerst wordt afgemaakt waarover al besluitvorming heeft plaatsgevonden. De inschatting is dat vanaf 2026/2027 de nieuwe wijk wordt gerealiseerd.

Flevomanege
Wethouder Roelof Siepel van Ruimtelijke ontwikkeling, maar ook verantwoordelijk voor Inwonersparticipatie en de Omgevingswet, ziet voldoende argumenten om de mogelijkheden voor de locatie Flevomanege te onderzoeken. 'In een recent besluit van de gemeenteraad is gevraagd om een zorgvuldige afweging te maken tussen groen en bouwen. Daarom willen we na de zomer een traject starten waarin samen met initiatiefnemer, inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeenteraad wordt gekeken naar de mogelijkheden voor woningbouw. Een mooi traject in de geest van de Omgevingswet.'

Centrumgebied
Zoeklocaties rond het centrum van Dronten tekenen zich af aan de zuidwestzijde rond Het Gangboord en aan de oostzijde rond De Ketting. In deze gebieden zijn nu nog meerdere scholen, gymlokalen en ruimten voor maatschappelijke organisaties gevestigd. Voor een aantal van deze functies is nieuwbouw in voorbereiding bij het station. Omdat de locaties zich goed lenen voor doelgroepen die dicht bij het centrum willen wonen, gaat het college onderzoeken welke mogelijkheden hier zijn voor woningbouw. Het college wil daarin samen optrekken met betrokken maatschappelijke partijen. Voor de Parkresidentie, waar 80 vrijstaande woningen zijn gepland, gaat de gemeente onderzoeken of het al dan niet gewenst is als de eerder gedachte 80 woningen worden uitgebreid tot circa 130 woningen, eveneens vrijstaand.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wonen
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.3 °C
  • 12.2 mm
  • 21.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top