Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Zaterdag hitteplan van kracht

Vrijdag 23 augustus 2019
Zaterdag hitteplan van kracht
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het RIVM stelt zaterdag weer het nationale hitteplan voor Flevoland in, vanwege de verwachte warmte. Volgens het instituut kunnen de hoog oplopende temperaturen voor gezondheidsproblemen zorgen, zoals een zonnesteek. Zeker mensen met een slechtere gezondheid zijn met hoge temperaturen kwetsbaarder.

Het hitteplan werd dit jaar al eerder afgekondigd. Maar volgens woordvoerder Werner Hagens van het RIVM is het erg belangrijk om telkens weer de risico's van warm weer te benadrukken. "Ondanks alle aandacht zijn tijdens de vorige hitte-periode toch weer 400 mensen meer overleden dan gebruikelijk."

Volgens het RIVM mag je gerust van het warme weer genieten, zolang je je maar bewust bent van de gevaren. Hagens denkt dat de tips van het instituut niet vaak genoeg herhaald kunt worden. "Denk er vooral ook om dat je op elkaar let. Bij warm weer moet je extra drinken, maar ouderen denken daar niet automatisch aan. Die hebben een verminderde dorst-impuls."

Gestrande automobilisten
Ook bij Rijkswaterstaat treedt vanaf zaterdagmorgen een hitteprotocol in werking. Dat betekent dat er extra materieel inzet wordt, zodat gestrande automobilisten snel naar een veilige locatie kunnen worden gebracht, zoals een tankstation of parkeerplaats met voorzieningen.

Ramen open zetten
Volgens weervrouw Diana Woei van Omroep Flevoland is het met de warmte slim om voor 10:00 uur de ramen open te zetten. "In de ochtend en vanaf ongeveer twee uur voor zonsondergang koelt het alweer snel af buiten. Als je zorgt dat alles goed openstaat verdrijf je daarmee snel de warmte uit je huis."

Volgens Woei wordt het vooral zondag en maandag warm in de provincie. "De gemiddelde temperatuur ligt vijf tot zeven graden hoger dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar."

Het hitteplan werd eind juli ook afgekondigd. Toen liepen de temperaturen op naar recordhoogte.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Weer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.4 °C
  • 0.0 mm
  • 12.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top