Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Teakhouten meubelen PolderTEAK

'Gemeente doet te weinig tegen verpaupering recreatieparken'

Woensdag 28 augustus 2019
'Gemeente doet te weinig tegen verpaupering recreatieparken'
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten doet te weinig om verpaupering en verloedering van recreatieparken tegen te gaan. Dat vinden eigenaren van bungalows op parken De Boschberg en De Bremerberg in Biddinghuizen. De oplossing zou zijn om permanente bewoning toe te staan, zei een woordvoerder voor de Raad van State.

Huisjesmelkers zouden verpauperde bungalows opkopen en verhuren aan arbeidsmigranten en mensen die niets hebben met de andere bewoners en voorzieningen op de parken, zoals het zwembad en de tennisbanen.

Dat komt volgens Jos Brouwer, bungaloweigenaar en woordvoerder van de recreatieparkverenigingen De Boschberg en De Bremerberg, door de weigering van de gemeente om aan alle 400 bungalows op de parken een woon- en recreatiebestemming te geven. De gemeente Dronten wil in principe alleen recreanten op de parken en heeft in het bestemmingsplan het permanent wonen zo veel mogelijk uitgebannen.

Uitsterf-regeling
Alleen enkele tientallen bungalows kregen alsnog een woonbestemming. Maar die vallen onder een uitsterf-regeling. Zodra er geen permanente bewoner meer in zit, worden het automatisch weer recreatiewoningen.

Volgens de bungaloweigenaren is het voor de parken veel beter als de woningen zowel voor recreatie als permanente bewoning kunnen worden gebruikt. Dan stijgt de waarde van de huisjes en hebben huisjesmelkers er geen trek meer in. Die willen volgens Brouwer en medestanders alleen goedkope rommel duur verhuren.

Geen signalen
Een woordvoerder van de gemeente Dronten zei dat de gemeente wel degelijk wat wil doen aan de verloedering op de parken. "Maar dan moeten we wel weten in welke huisjes het misgaat. Als we geen signalen krijgen kunnen we ook niet veel doen. We zijn zeker bereid om tegen overtredingen op te treden. Dronten wil evenwel geen woonbestemmingen aan alle recreatiebungalows geven om de huidige problemen op de parken op te lossen", aldus de gemeentewoordvoerder.

De Raad van State gaat bekijken of de gemeente toch nog iets aan de uitsterf-regeling moet doen. De uitspraak volgt over enkele weken.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Recreatie
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.5 °C
  • 5.8 mm
  • 14.8 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top