Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Sleepbotenfestival profiteert van stralend weer

Maandag 2 september 2019
Sleepbotenfestival profiteert van stralend weer
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De vrijwilligers van Stichting de IJsvogel organiseerden afgelopen zaterdag voor de tweede keer het Sleepboten Festival. Vorig jaar was dit onderdeel van de feestweek al zo'n groot succes, dit jaar wisten de Biddinghuizenaren zichzelf te overtreffen.

Het prachtige weer hielp vanzelfsprekend mee om te genieten van 21 prachtige sleepboten die allen aan De Kaai waren afgemeerd. "De grote braderie op de kade was een schot in de roos", vertelt de organisatie, "en door de toepasselijke muzikale omlijsting van diverse shantykoren was het plaatje helemaal compleet".


De modelbotenvereniging Vaargroep Flevoland was aanwezig en hun leden demonstreerden met hun vaartuigen in het kanaal. "Deze vereniging gaat ervan uit dat elk schip in het klein kan worden nagebouwd. Daardoor wordt er met een grote variatie aan modellen gevaren", aldus De IJsvogel. Van heel klein tot groot, van goedkoop tot duur en van heel simpel tot zeer ingewikkeld. Sleepboten, plezierjachten, werkschepen, marineschepen en zeilboten varen door elkaar.


Stormbaan
Ook de Veteranen afdeling Dronten maakte indruk, en niet alleen door de informatie die men aan hun stand kon verkrijgen, maar zeker ook door de ministormbaan. De stormbaan was niet het enige actieve onderdeel op de zonnige Kaai, want ook de brandweer was aanwezig met een aantal voertuigen. Informatie over werken bij de (vrijwillige-) brandweer werd graag gedeeld, maar nog leuker was het voor de kinderen natuurlijk om een heus brandje te blussen.


Mooiste sleepboot
Ook dit jaar zat er aan deze dag een verkiezing vast, namelijk de verkiezing van 'Sleepboot van het Jaar'. Dit jaar is het "de Johanna" van Reinoud en Manon van der Nagel geworden. Manon en Reinoud nemen deze eretitel over van Ruurd Ochse van "de Neeltje Jacoba" die vorig jaar met de eretitel mocht schitteren.


Maaltijd
De schippers hebben gezamenlijk deelgenomen aan de dorpslunch en dorpsmaaltijd. Een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij alle inwoners van Biddinghuizen welkom zijn om met elkaar te eten. De dag werd afgesloten met een groot feest in een afgeladen feesttent. "Het dak ging eraf met spetterende optredens van onder andere Peter Beense en Stanley Hazes", schrijft De IJsvogel. "De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en het zal moeilijk worden om het volgend jaar nóg leuker te maken. Maar die uitdaging nemen we graag aan!", besluit de organisatie.

Klik hier voor alle foto's

Stichting De IJsvogel / Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Feestweek
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Stichting De IJsvogel
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Sleepbotenfestival
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top