Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
PolderTEAK PolderTEAK

Lelystad Airport stap dichter bij realisatie

Vrijdag 6 september 2019
Lelystad Airport stap dichter bij realisatie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Europese Commissie heeft ingestemd met de regeling die het mogelijk maakt om vluchten te verdelen tussen Schiphol en Lelystad Airport. Dat blijkt uit het conceptbesluit dat in handen is van de NOS. Daarmee komt de realisatie van de luchthaven een stap dichterbij.

Lange tijd hield Brussel de opening van de luchthaven tegen, omdat Schiphol hier diverse maatschappijen met vakantievluchten van Schiphol verplicht heen wilde sturen, waarmee bovendien andere maatschappijen buiten de deur zouden worden gehouden; een vorm van concurrentievervalsing.

In de nieuwe regeling kunnen maatschappijen niet verplicht worden, maar krijgen ze wel voorrang op Lelystad als ze bereid zijn vluchten op Schiphol op te geven. Dit is geldig tot een totaal van 25.000 vluchten per jaar. Na drie jaar volgt een evaluatie.

Met het besluit over deze verkeerverdeelregel (vvr) is één van de de drie remmende factoren, zoals ook actiegroep 'Geen Vliegroutes Biddinghuizen' beschrijft op hun website, hoogstwaarschijnlijk van tafel. Wel kunnen de Milieu Effect Rapportage en Programma Aanpak Stikstof de komst van de luchthaven nog vertragen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top