Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Feestelijke opening Kinderboekenweek

Dinsdag 10 september 2019
Feestelijke opening Kinderboekenweek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Van 2 t/m 13 oktober vindt de Kinderboekenweek 2019 plaats met als thema: 'Reis mee!'. FlevoMeer Bibliotheek opent de Kinderboekenweek op 2 oktober van 14.00 tot 16.00 uur met een gezellige, leuke en leerzame startmiddag.

Van voertuig tot digitale escape room
In de bibliotheken van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant kunnen kinderen de opening van de Kinderboekenweek vieren. Op de openingsmiddag kunnen ze vliegtuigjes vouwen en hun fantasie de vrije loop laten, "want een vliegtuigje van alleen papier is best een beetje saai", schrijft de bibliotheek. "Natuurlijk testen we ook of elk bedacht vliegtuigje wel echt kan vliegen. Of bouw een fantasievoertuig terwijl je luistert naar een speciaal fantasieverhaal. Kun jij bouwen wat je hoort?"

Ook is er een digitale escape room waaruit de kinderen zo snel mogelijk moeten ontsnappen. Daarnaast is er bij elke bibliotheek een politieauto, ziekenwagen of brandweerauto aanwezig waar kinderen in mogen zitten.

Speciale boeken
Het speciale prentenboek is dit jaar 'André het astronautje, op zoek naar Laika' van André Kuipers en Natasja Stenvert. Anna Woltz schreef het Kinderboekenweekgeschenk 'Haaientanden'.

De opening van de Kinderboekenweek in de FlevoMeer bibliotheek Biddinghuizen is gratis te bezoeken.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top