Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb

Potje asbestregeling na vier maanden al op

Dinsdag 10 september 2019
Potje asbestregeling na vier maanden al op
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De asbestregeling van de provincie Flevoland, waarbij mensen asbestdaken met subsidie kunnen verwijderen en vervangen door een dak met zonnepanelen, is een succes. Na amper vier maanden is het subsidiepotje voor 2019 al op.

De provincie wil Flevolanders die hun asbestdak verwijderen, stimuleren om het te vervangen door een dak met zonnepanelen. De provincie had voor dit jaar 500.000 euro opzij gezet voor de aanvragen, maar moet dit door de grote vraag nu al aanvullen met de subsidie die voor 2020 was uitgetrokken. In totaal is er 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Ook uit gemeente Dronten
De meeste aanvragen kwamen uit de gemeenten Noordoostpolder en Zeewolde. Ook uit de gemeente Dronten kwamen veel aanvragen binnen, zegt Marike Ensing van de provincie Flevoland. In totaal waren er 91 aanvragen en die zijn allemaal toegewezen.

"Geen riante regeling"
Arnold Michielse van LTO Nederland noemt het geen riante regeling. Hij denkt dat boeren weinig gebruik maken van deze regeling. "Boeren kijken vooral naar mogelijkheden voor de toekomst. En plaatsen zonnepanelen omdat ze duurzame energie willen opwekken, niet omdat ze de asbestdaken kwijt willen. Zeker nu de verplichting eraf is". Zelf plaatste de akkerbouwer vijf jaar geleden al zonnepanelen.

Het kabinetsvoorstel om asbestdaken per 2028 te verbieden, sneuvelde afgelopen juni in de Eerste Kamer. Op dit moment telt Flevoland ongeveer 10.000 asbestdaken.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.9 °C
  • 6.2 mm
  • 14.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top