Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Nieuw boerenervenproject in Flevoland

Woensdag 18 september 2019
Nieuw boerenervenproject in Flevoland
Foto: Landschapsbeheer Flevoland - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Bewoners van heel Flevoland kunnen nu weer subsidie krijgen voor de aanleg en herstel van deze erfsingels. Woont u op een (voormalig) boerenerf in Flevoland? En kan uw erfsingel wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u daar nu advies en subsidie voor krijgen. In navolging van de Noordoostpolder kunnen nu ook eigenaren van boerenerven uit de rest van Flevoland aanspraak maken op de regeling.

"Erfsingels zijn beeldbepalende elementen binnen het landschap van Flevoland", schrijft Landschapsbeheer Flevoland in een persbericht. "Wij zetten ons al jaren in voor de aanleg en herstel van erfsingels, ook vanwege hun belang voor de natuur. Mede hierdoor zijn de cultuurhistorische- en landschappelijke waarden van deze "groene eilanden" behouden gebleven en versterkt. Naast cultuurhistorie en landschappelijke kwaliteit biedt een goed ingerichte en onderhouden singel nest- en schuilmogelijkheden aan een breed scala van soorten zoals insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren".

Subsidie voor erfsingels in Flevoland
Om aanspraak te maken op de regeling, kunt u bij Landschapsbeheer Flevoland een aanvraag indienen. Ook als op uw erf een (stuk) erfsingel helemaal ontbreekt, kunt u meedoen.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?
Een deskundige komt naar u toe voor een advies. Daarnaast krijgt u de kosten vergoed die u maakt voor de aanschaf van nieuwe bomen en struiken tot maximaal € 500,- (incl. BTW). De kosten die u maakt voor het planten en/of kappen van bomen en struiken vallen niet onder de subsidie. Op de website http://www.landschapsbeheerflevoland.nl kunt u alle voorwaarden voor deelname aan de subsidieregeling lezen.

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij Rudy Brummelman van Landschapsbeheer Flevoland via 06-27437823 of per mail brummelman@landschapsbeheer.net.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top