Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Van Werven doet graag mee aan Toekomst in de Techniek

Donderdag 19 september 2019
Van Werven doet graag mee aan Toekomst in de Techniek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten start samen met het UWV en diverse werkgevers een project om bedrijven in de techniek aan geschoold personeel te helpen. De partijen slaan bij het project 'Toekomst in de Techniek' de handen ineen om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan te helpen. Het project heeft al eerder succesvol gelopen in Noordoostpolder.

Werkgevers in diverse technische sectoren hebben moeite om aan geschikt personeel te komen. De partijen hopen met het project twee vliegen in één klap te slaan waarbij de werkgever geschikt personeel vindt en langdurig werkzoekenden een baan krijgen.

Kennismaking en meelopen
Werkzoekenden die interesse hebben in een baan in de techniek kunnen zich voor het project aanmelden. "Dan komt er eerst een kennismakingsdag en kunnen de kandidaten meelopen met de bedrijven om te kijken of er een bedrijf bij zit dat bij ze past ", zegt projectleider Suze Teunissen. "Daarna start een leer-werktraject van acht weken". Het ROC zal in nauw contact met de betreffende werkgever een technische basisopleiding bieden die aansluit op de openstaande vacature . "Zo krijgt de ondernemer personeel dat op maat is opgeleid", aldus Teunissen.

Het gaat om banen in de installatietechniek, de metalektro, de metaalindustrie en de kunststofrecycling. De opleiding op maat betekent niet dat de kandidaat vast zit aan het bedrijf waar hij of zij de opleiding krijgt. "Als het niet klikt, dan kan die werknemer bij één van de andere deelnemende bedrijven een kijkje nemen. Die vrijheid moet blijven", zegt Teunissen.

Van Werven kunststofrecycling
Eén van de werkgevers die sowieso wil meedoen is Van Werven kunststofrecycling in Biddinghuizen. "We hebben al een soortgelijk project lopen in België en dat loopt goed", zegt Tonnie Hovenga van Van Werven. "Het is lastig om schoolverlaters binnen te halen. En via dit project kunnen we ook bij opleiders aangeven waar wij als bedrijf specifiek behoefte aan hebben."

Negen ondernemers uit Dronten en Lelystad hebben woensdag een informatiebijeenkomst over het project bijgewoond. Zij moeten elk voor zich bepalen of ze daadwerkelijk gaan meedoen aan 'Toekomst in de Techniek'. "Als je hier aan mee doet, dan betekent het dat je mensen over de vloer krijgt met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die groep zal meer en langer begeleiding nodig hebben dan andere kandidaten. Dat betekent iets voor je bedrijfsvoering en dat vraagt ook inzet van de mensen die deze nieuwe werknemers moeten begeleiden. Je moet als werkgever goed nadenken of dat wel bij je past", zegt projectleider Teunissen.

Moeite voor doen
Tonnie Hovenga is er van overtuigd dat het project zijn bedrijf aan gemotiveerd personeel zal helpen. "Het gaat niet vanzelf. Je zult er moeite voor moeten doen. Maar als je mensen begrijpt en respecteert, dan heb ik er vertrouwen in dat het lukt''.

Het project 'Toekomst in de Techniek' moet halverwege november van start gaan.

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 24.0 °C
  • 0.0 mm
  • 22.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top