Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Meevaller gemeente Dronten dankzij extra uitgaven Rijk

Donderdag 10 oktober 2019
Meevaller gemeente Dronten dankzij extra uitgaven Rijk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De financiële positie van de gemeente Dronten is minder zorgelijk dan enkele weken terug nog werd gedacht. Dankzij meevallers uit het gemeentefonds heeft de gemeente vanaf 2021 geen tekort meer, maar een overschot.

Dat blijkt volgens wethouder Peter van Bergen uit de zogeheten septembercirculaire, ofwel de stukken die het kabinet op Prinsjesdag bekend heeft gemaakt. Omdat het Rijk volgend jaar meer geld uitgeeft, krijgen ook de gemeenten meer geld uit het gemeentefonds.

Bij de presentatie van de begroting voor de komende jaren maakte Van Bergen eind september nog een tekort van ruim zes ton vanaf 2021 bekend. Dankzij een hogere bijdrage van het Rijk wordt dat nu een overschot van ruim twee ton. Dit geldt ook voor 2022. Het voordeel loopt op tot 969.000 euro in 2023 waar was gerekend op een overschot van bijna vijf ton. Voor 2020 was uitgegaan van een overschot van vier ton, dat wordt nu een plus van 769.000 euro.

Toch rekent het college zich nog niet rijk. "Het is meestal zo dat de septembercirculaire positief uitvalt, maar dat we in mei weer met een tegenvaller te maken krijgen", aldus Van Bergen. Mede om die reden past het college de begroting voor 2020-2023 nu niet aan, maar neemt het de meevaller mee in de plannen van 2021. De gemeenteraad besluit in november dus nog over de begroting zonder de meevallers. De gemeente wijkt hiermee af van onder meer de gemeente Lelystad, dat extra geld uit het gemeentefonds al wel volgend jaar in de begroting verwerkt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top