Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Flevoland koploper met wanbetalers in de zorg

Donderdag 17 oktober 2019
Flevoland koploper met wanbetalers in de zorg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Flevoland had in 2018 de meeste wanbetalers in de zorg. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Gemiddeld liep 2,2% van de Flevolanders minimaal een half jaar achter met het betalen van hun zorgverzekering.

Binnen de provincie ging Lelystad aan kop. Ruim 3,1% van de inwoners had nog van meer dan een half jaar rekeningen liggen. Op Urk hadden de minste mensen moeite met het betalen: 0,6% van de inwoners had vorig jaar een betalingsachterstand. De verschillen per gemeente hangen voor een deel samen met de hoogte van het gemiddeld inkomen van huishoudens in de gemeente. Hoe hoger dit inkomen, hoe lager het percentage wanbetalers, volgens het CBS.

Neemt af
In heel Nederland neemt het aantal wanbetalers af. In 2017 liep 2,2% van de Nederlanders achter met het betalen van de zorgverzekering. Vorig jaar stond nog 1,7% te boek als wanbetaler. Wie achterloopt met het betalen van de verzekering moet naast het verschuldigde bedrag ook nog een verhoogde premie van bijna 135 euro betalen. Sinds 2016 is het wel mogelijk om met de zorgverzekering een betalingsregeling af te spreken. De verzekerde wordt dan afgemeld als wanbetaler en hoeft de extra premie niet te betalen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.6 °C
  • 0.0 mm
  • 6.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top