Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb

Inwoners gemeente Dronten waarderen de zorg

Vrijdag 8 november 2019
Inwoners gemeente Dronten waarderen de zorg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Uit de resultaten van de klanttevredenheidsonderzoeken Wmo en Jeugdhulp in de gemeente Dronten blijkt dat inwoners tevreden zijn over de zorg die ze ontvangen. Inwoners gaven de zorg vanuit de Wmo een 7,7. Dat is een stijging vergeleken met het rapportcijfer 7,5 van vorig jaar.

Rapportcijfers voor en van jeugd zitten ook in de lift
Ouders van kinderen die jeugdhulp ontvangen, waardeerden de zorg met een 7,7 (dit was 7,6). Jongeren waardeerden de ondersteuning zelfs met een 8 (dit was 7,7). Het grootste deel van de jongeren voelt zich serieus genomen door de hulpverleners. Ook waarderen jongeren het dat ze met respect behandeld worden. De meeste ouders voelen zich gehoord en stellen het op prijs dat beslissingen met hen samen worden genomen. Inwoners die ondersteuning vanuit de Wmo ontvangen, zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de zorg. Ruim 80 procent vindt de kwaliteit goed.

Inwoners voelen zich gehoord
Wethouder Peter van Bergen is tevreden over de uitkomsten: "Dit is een compliment voor zorgaanbieders en medewerkers van de gemeente! Het is mooi om te zien dat inwoners zich gehoord voelen. De resultaten tonen aan dat inwoners dit erg waarderen."

Onafhankelijke cliëntondersteuning
Opvallend is dat veel van de deelnemers niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid tot onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedere inwoner die aanspraak wil maken op Wmo of jeugdhulp kan hier ondersteuning bij krijgen via een onafhankelijke cliëntondersteuner. Cliëntondersteuners zijn medewerkers van CMO Flevoland en MEE IJsseloevers.

CMO Flevoland is bereikbaar via 0320-752231 en clientondersteuning@cmo-flevoland.nl en MEE IJsseloevers via 088-6330633 en info@meeijsseloevers.nl. De gemeente gaat de mogelijkheid tot cliëntondersteuning extra onder de aandacht brengen bij inwoners.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top