Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa

Gemeentehuis verhuist voor renovatie

Maandag 11 november 2019
Gemeentehuis verhuist voor renovatie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het gemeentehuis van de gemeente Dronten is dicht. De afgelopen week is het leeggehaald ter voorbereiding op een flinke renovatie. Voor burgerzaken kunnen inwoners van de gemeente vanaf maandagmiddag terecht in een tijdelijk onderkomen in het voormalige Rabobank-kantoor aan De Rede 58 in Dronten.

De 300 ambtenaren van de gemeente zitten tijdelijk op verschillende locaties. De raadsvergaderingen zijn in de Meerpaal. Voor andere vergaderruimtes en het bedrijfsrestaurant is kerkgebouw de Open Hof beschikbaar. Ook worden ambtenaren gehuisvest in portocabins naast het Almere College. Daarnaast werken ze of (parttime) thuis, op locatie of op De Reest. In de Meerpaal is de 'gele kamer' ingericht als tijdelijke trouwzaal.

Wethouder verwacht geen problemen
De tijdelijke balies voor burgerzaken, zoals aangifte van geboorte of het afhalen van een rijbewijs, gaan maandag om 12.00 uur open. Wethouder Roelof Siepel verwacht dat alles dan goed werkt. "Alle systemen zijn uitvoerig getest, ik heb er vertrouwen in dat het goed komt." Als er toch sprake is van kinderziektes hoopt de wethouder op begrip en geduld van de inwoners van de gemeente.

25 miljoen
De verbouwing van het gemeentehuis kost, inclusief de tijdelijke verhuizing van de ambtelijke organisatie, 25 miljoen euro. Over de hoogte van het bedrag was veel discussie. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top