Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Burgemeester Gebben denkt aan samenscholingsverbod

Vrijdag 29 november 2019
Burgemeester Gebben denkt aan samenscholingsverbod
De fietstunnel in Biddinghuizen werd onlangs beklad
Foto: Politie Dronten

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten is helemaal klaar met het vandalisme in Swifterbant (en recentelijk ook Biddinghuizen). Hij wil met de officier van justitie in overleg om preventief te kunnen fouilleren en om samenscholingsverboden te kunnen instellen.

Op korte termijn wil Gebben meer politie, jongerenwerk en boa's inzetten in het dorp: ''Wij willen een signaal uit laten gaan dat we dit echt niet accepteren.'' Hij deed deze uitspraken donderdagavond naar aanleiding van schriftelijke vragen van Trudy Stoker van de VVD.

Meerdere vernielingen deze week
Afgelopen week werden in Swifterbant meerdere vernielingen gepleegd. De kerstverlichting in het centrum moest eraan geloven en bij dorpshuis De Steiger werden ruiten ingegooid en plantenbakken vernield. Verder werd een bushalte met vuurwerk opgeblazen.

Biddinghuizen
Ook in Biddinghuizen was het raak. De muren van de fietstunnel onder de Biddingringweg werden beklad met teksten en tekeningen.

Gebben kondigt aan dat de boot aan is: "Ik ben echt heel nijdig. We gaan niet meer waarschuwen, we zijn er klaar mee. Dit zijn echt etterbakken, het grenst aan crimineel gedrag."

Oproep aan ouders
De burgemeester deed ook een oproep aan de ouders van de daders: "Want om drie of vier uur 's nachts horen kinderen in bed te liggen. Beste ouders: het gaat ook om u. Er ligt een verantwoording bij u als ouders."

Richting overige inwoners van het dorp deed hij eveneens een oproep: ''Wij vragen u om ogen en oren van de politie te zijn. Zie je iets: maak foto's en meld het, eventueel anoniem."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top