Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Twee ton boete voor bemiddeling chaletverhuur was terecht

Donderdag 5 december 2019
Twee ton boete voor bemiddeling chaletverhuur was terecht
Foto: Pixabay / rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Zeewolde mag 200.000 euro aan dwangsommen opeisen bij een echtpaar uit Biddinghuizen dat een chalet heeft op Buitenplaats Horsterwold. Dat heeft de rechter in Utrecht woensdag bepaald.

Het stel gaf toe geholpen te hebben bij de verhuur van chalets aan arbeidsmigranten uit het oosten van Europa. Volgens de vrouw doet het echtpaar dat om migranten te helpen die anders in de problemen komen. De man en vrouw zouden er zelf geen cent aan hebben verdiend.

De verhuur aan tijdelijke arbeidsmigranten op Horsterwold is van 2009 tot juli 2017 gedoogd door de gemeente. Er was behoefte aan dit soort woningen tot het zogenoemde Polenhotel aan de Bosruiterweg klaar was. Vanaf die tijd deelt de gemeente boetes van 25.000 euro per overtreding uit bij illegale bewoning op het vakantiepark Horsterwold.

Het stel kreeg de afgelopen tijd acht boetes opgelegd, omdat zij bemiddeld zouden hebben bij de verhuur aan arbeidsmigranten. De man spande een kort geding aan om de dwangsommen van tafel te krijgen. Het stel zegt de boetes niet te kunnen betalen.

De rechter oordeelde dat de gemeente niets verkeerd heeft gedaan. Het stel krijgt 6 weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Bron: Omroep Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top