Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Gedeeltelijke openstelling fietspad Biddingringweg

Dinsdag 10 december 2019
Gedeeltelijke openstelling fietspad Biddingringweg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het fietspad langs de Biddingringweg is voor het grootste gedeelte weer open voor (brom)fietsers. Alleen tussen de Haringweg en Elburgerweg moeten (brom)fietsers gebruik blijven maken van het fietspad in Dronten.

Werkzaamheden
Sinds afgelopen oktober is het fietspad langs de Biddingringweg, tussen Dronten en Biddinghuizen, in delen afgesloten geweest. Dit was noodzakelijk omdat bomen naast het fietspad gekapt moesten worden. Deze bomen waren aan het einde van hun levensduur waardoor ze een gevaar vormden voor (brom)fietsers door afbrekende takken.

Daarnaast zorgden de boomwortels voor schade aan het fietspad. Inmiddels zijn alle bomen gekapt en is het fietspad lokaal gerepareerd. Daarmee kan het grotendeels weer open voor (brom)fietsers. Tussen de Haringweg en de Elburgerweg blijft het fietspad echter gesloten. Het fietspad is hier zo beschadigd dat het niet veilig gebruikt kan worden door (brom)fietsers. De omleidingsroute loopt door de bebouwde kom van Dronten. Deze afsluiting duurt tot en met volgend voorjaar.

Planning
In het voorjaar van 2020 worden nieuwe bomen geplant. Dit gebeurt naar verwachting eind maart of begin april, als de vorst uit de grond is. Deze nieuwe bomen komen verder van het fietspad af te staan. Na het planten van de bomen wordt het huidige fietspad opgebroken en opnieuw aangelegd. Dit gebeurt in verschillende fases om de overlast voor (brom)fietsers zo gering mogelijk te houden. Een definitieve planning en fasering volgt in het voorjaar van 2020.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.9 °C
  • 0.0 mm
  • 8.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top