Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

EuroParcs vecht weigering woonboten aan

Vrijdag 13 december 2019
EuroParcs vecht weigering woonboten aan
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil EuroParcs Resort Zuiderzee geen vergunning verlenen voor woonboten in de jachthaven aan het Veluwemeer. Het plan is de boten daar tijdelijk aan te meren. Het park heeft het weigeren van de vergunning donderdag bij de gemeente aangevochten.

EuroParcs Resort Zuiderzee (voorheen Rivièra Beach) wil voor een periode van tien jaar 18 woonboten neerleggen in haar jachthaven in Biddinghuizen. De gemeente Dronten gelooft niet dat EuroParcs de boten na tien jaar ook daadwerkelijk weghaalt.

Het gaat om luxe woonboten die het recreatiepark buitendijks wil aanmeren in de jachthaven. Er liggen al een paar van zulke luxe woonboten, maar als het aan EuroParcs ligt, worden dat er 18. De gemeente vreest dat de jachthaven op deze manier langzaam verandert in woongebied. "Als EuroParcs de jachthaven gaat gebruiken voor permanente bouwwerken, dan blijft er minder ruimte over voor plezierboten. En dat wil het college nadrukkelijk niet", aldus de gemeente.

Volgens EuroParcs zijn het geen permanente bouwwerken, maar kunnen de woonboten zelfstandig varen. Bovendien wijst het bedrijf erop dat er in Nederland steeds minder plezierboten zijn en dat de jachthaven met 300 ligplekken ook in de toekomst voldoende ruimte biedt.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente in de clinch ligt met EuroParcs, al leek de strijdbijl begin dit jaar begraven. De commissie bezwaarschriften brengt binnen enkele weken advies uit aan het college over de bezwaren van EuroParcs.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Europarcs Resort Zuiderzee
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Recreatie
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.6 °C
  • 0.4 mm
  • 11.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top