AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Workshop Lego WeDo in bibliotheek

Dinsdag 7 januari 2020
Workshop Lego WeDo in bibliotheek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op 22 januari 2020 organiseert de FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen de workshop Lego WeDo. Met Lego WeDo leren kinderen programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos legostenen en de programmeermogelijkheden van de iPad.

Tijdens Lego WeDo kunnen de kinderen lessen volgen of vrij bouwen om zo de mogelijkheden van het programmeren te ontdekken.

Over Bibliolab
Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in 'stapjes' te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde. Ook kunnen kinderen de wondere wereld van het 3D-printen ontdekken. Kijk op onze website voor meer informatie.

21e-eeuwse vaardigheden
De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21e-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

De workshop wordt gehouden op 22 januari 2020, van 15:00 tot 17:00 in de FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen en kosten: € 5,-. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Kaart kopen voor de workshop

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top