Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Gemeente zet in op vroege signalering schulden

Woensdag 8 januari 2020
Gemeente zet in op vroege signalering schulden
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten gaat de komende jaren actief inwoners benaderen die te diep in de schulden dreigen te komen. Door eerder contact te zoeken moet voorkomen worden dat de problemen uit de hand lopen. Mensen met betaalachterstanden kunnen op verschillende manieren hulp krijgen.

Het plan van Dronten is niet nieuw, in andere gemeenten wordt deze aanpak al toegepast. De organisatie PLANgroep helpt gemeenten daarbij en zal daarom ook in Dronten ingezet worden. Energieleveranciers en zorgverzekeraars kennen haar werkwijze en zullen daarom eerder meewerken bij het oplossen van schulden.

Dronten moet nog wel kiezen tussen twee aanbieders die een automatiseringsprogramma hebben waarmee in kaart gebracht kan worden waar mensen allemaal schulden hebben. Vaak is er sprake van meerdere kleine schulden, die bij elkaar toch een hoog bedrag vormen. Nu blijven deze mensen vaak nog buiten beeld.

Gemeenten krijgen van de landelijke overheid de verplichting om meer te doen voor mensen met schulden. Inwoners kunnen zelf om hulp vragen maar de gemeente moet ook hulp bieden bij signalen van schuldeisers dat er achterstanden zijn. Deze nieuwe regels gaan naar verwachting begin 2021 in.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top