Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Website gemeente blijft onbereikbaar

Dinsdag 21 januari 2020
Website gemeente blijft onbereikbaar
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten houdt de gemeentelijke website zeker nog een week uit de lucht vanwege het beveiligingslek in de systemen van Citrix. De gemeente probeert de dienstverlening op peil te houden via de telefoon en in het gemeentehuis. Inwoners worden op de hoogte gehouden via Facebook.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwde vorige week voor een lek binnen Citrix en adviseerde alle gebruikers om het systeem buiten gebruik te stellen zolang Citrix probeert op het lek te repareren.

Op het stadhuis in Almere en bij de gemeente Noordoostpolder zijn de Citrix-servers ook uitgezet, maar dat heeft alleen gevolgen voor medewerkers. Bij de gemeente Lelystad geldt dat ook, en is het voor inwoners niet mogelijk om online een afspraak te maken voor bijvoorbeeld het aanvragen van een nieuw paspoort of rijbewijs.

De gemeente Urk heeft Citrix niet uitgeschakeld. Volgens een woordvoerder is de server op tijd geüpdated en loopt de gemeente geen veiligheidsrisico.

Zeewolde werkt als enige gemeente in Flevoland met geen enkel systeem van Citrix.

Zorgen bij GroenLinks
GroenLinks Dronten heeft vragen gesteld. De partij is bezorgd nu de gemeente haar belangrijkste communicatiemiddel kwijt is. Fractievoorzitter Paul Vermast: "Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar als er nu een ramp of incident plaats zou vinden. Waar moeten mensen dan terecht voor officiële informatie en bekendmakingen? Toch niet op Facebook of Twitter mag ik hopen."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top