Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Flevolanders vragen weinig isolatiesubsidie aan

Zondag 26 januari 2020
Flevolanders vragen weinig isolatiesubsidie aan
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In Flevolandse gemeenten wordt relatief weinig subsidie aangevraagd voor energiebesparende investeringen als gevelisolatie of hoogrendementsglas. Dat blijkt uit gegevens van energiebedrijf Vattenfall.

Het bedrijf onderzocht hoeveel subsidies voor energiebesparende investeringen er in een gemeente werden aangevraagd. In Zeewolde werd van alle Nederlandse gemeenten het minst gebruik gemaakt van de regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in 2017. Net als op Schiermonnikoog en Terschelling werden daar geen subsidies aangevraagd.

Die gemeenten werden gevolgd door Almere. Voor elke 10.000 Almeerders werd de subsidie voor isolatie maar 1,7 keer aangevraagd. Dat is een stuk minder dan het landelijk gemiddelde van 27,9 subsidieaanvragen. In Almere staan veel goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen.

Ook inwoners van andere Flevolandse gemeenten maakten beperkt gebruik van de regeling. Het Flevolandse gemiddelde ligt op 17,9 aanvragen per 10.000 inwoners.

Energie
Flevolanders wisten de weg naar subsidie voor energieproductie wel te vinden. Op 10.000 inwoners werden gemiddeld 68,9 aanvragen voor bijvoorbeeld een pelletkachel of een warmtepomp gedaan. Het landelijk gemiddelde lag daar onder, met 50,9 subsidieaanvragen in 2016 en 2017.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 0.5 °C
  • 0.0 mm
  • 7.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top