Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Flevolamb Flevolamb

GGD Flevoland neemt maatregelen om vaccinatiegraad te verhogen

Maandag 27 januari 2020
GGD Flevoland neemt maatregelen om vaccinatiegraad te verhogen
Foto: FreeImages.com / Brian Hoskins (rechtenvrije foto)

BIDDINGHUIZEN - GGD Flevoland neemt maatregelen tegen de lage vaccinatiegraad in de provincie. Die is met zo'n 85 procent reden tot zorg voor de organisatie. "Er is werk aan de winkel," zegt beleidsmedewerker Linda Nieuwenhoven.

Naast de lage vaccinatiegraad, blijken Flevolandse kinderen lang niet altijd volledig gevaccineerd zijn. "We zien dat mensen bijvoorbeeld wel het eerste vaccin aan hun kind geven, maar daarna afhaken. Dat verval is in Flevoland hoger dan in andere regio's", licht Nieuwenhoven toe. De oorzaak van dat verval is onduidelijk.

Bestrijden
Om de lage vaccinatiegraad te bestrijden, neemt de GGD een aantal maatregelen. Zo moet tijdens consulten meer tijd ingepland worden om met ouders in gesprek te gaan, om ze informatie te geven over vaccineren. Daarnaast wil de organisatie foutieve informatie over vaccineren op sociale media bestrijden. Ook moeten andere zorgmedewerkers, zoals gynaecologen en huisartsen, voorlichting over vaccineren kunnen geven.

Of de maatregelen van de GGD effect gaan hebben, is over twee jaar te zien. Dan meet de organisatie meet het aantal vaccinaties van kinderen die dit jaar ingeënt zijn.

Vaccinatiegraad
Volgens cijfers van het RIVM doorloopt ruim 85 procent van de Flevolandse kinderen het volledige vaccinatieprogramma. Landelijk is dat ruim 90 procent. De Flevolandse vaccinatiegraad wordt sterk beïnvloed door Urk, waar 54 procent van de kinderen alle prikken uit het rijksvaccinatieprogramma kreeg. Nadat vorig jaar de mazelen uitbraken op Urk, werden echter meer kinderen gevaccineerd.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top