Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Dronten en Elburg zoeken toenadering: 'Kom over de brug'

Zaterdag 8 februari 2020
Dronten en Elburg zoeken toenadering: 'Kom over de brug'
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Inwoners van de gemeente Dronten en Elburg zoeken de komende tijd meer toenadering tot elkaar. Ze doen dat door het organiseren van kleine evenementen onder de naam 'Kom over de brug'. Zo willen de initiatiefnemers ontmoeting stimuleren tussen inwoners van beide gemeenten.

Op dinsdag 24 maart is er een festival bij Hanneke's Pluktuin in Biddinghuizen en ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding komt er een fietsroute door de polder en het oude land.

"Vastelanders en poldermensen vertellen op het festival aan elkaar hun levensverhaal, hun ervaringen aan beide zijden van het water. Rondom deze verhalen zijn er liedjes en is er kunst over de Zuiderzee, over de visserij, over de polder en de boeren", aldus de initiatiefnemers. Volgens hen werd twee jaar geleden tijdens een bijeenkomst duidelijk dat polderbewoners vaak geen weet hadden wat de invloed van de inpoldering op bewoners van het vaste land is geweest. Zo verdween in verschillende voormalige Zuiderzeedorpen de broodwinning door de komst van de polders.

De fietsroute rond Bevrijdingsdag gaat langs de plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen met hun bemanning zijn neergestort en langs herdenkingsplekken op het oude land.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kom over de Brug
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top