Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Boeren Flevoland: eerst industrie aanpakken in stikstofproblematiek

Vrijdag 14 februari 2020
Boeren Flevoland: eerst industrie aanpakken in stikstofproblematiek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Eerst de industrie aanpakken en dan pas de boeren. Dat geluid lieten Flevolandse boeren donderdagavond horen in Swifterbant tijdens een door de provincie georganiseerde bijeenkomst over de aanpak van de stikstofproblematiek.

Gedeputeerde Harold Hofstra begrijpt de kritiek van de boeren maar zei wel dat 'alle sectoren, dus ook de boeren moeten meewerken aan de oplossing van het probleem.'

Vorige week maakte de landelijke overheid bekend dat er een slordige 500 miljoen beschikbaar is voor het uitkopen van boerenbedrijven bij kwetsbare natuurgebieden of voor boeren die willen verduurzamen.

Het is nog onduidelijk of Flevolandse boeren in aanmerking komen voor die regeling, maar melkveehouder Gerben Oordt uit Biddinghuizen ziet het sowieso niet zitten. "We volgen al jaren de duurzame weg", zegt Oordt. Hij is niet van plan om te verduurzamen en gaat z'n bedrijf ook niet van de hand doen.

Oordt denkt dat innovaties binnen de landbouw beter zijn voor de sector en bovendien misschien wel zorgen voor minder uitstoot van stikstof. Boer Jacob Brouwer vindt dat boeren, in tegenstelling tot de industrie, juist een positieve rol spelen in de stikstofproblematiek. "Wij hebben wat uitstoot maar we hebben ook de groene ruimte in beheer waar veel zuurstof geproduceerd wordt."

Volgende week woensdag is er weer een landelijke actiedag van boeren tegen de kabinetsplannen. Boer Oordt. "Ik weet niet of ik naar Den Haag ga, want ik heb zelf een bedrijf, maar ik sta absoluut achter de actie".

In december hield de provincie ook al een bijeenkomst voor boeren die bezorgd waren over de stikstofproblematiek.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.9 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top