Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Wethouder over vliegveld: wij zijn geen actiegroep

Vrijdag 14 februari 2020
Wethouder over vliegveld: wij zijn geen actiegroep
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester en wethouders van Dronten gaan inwoners niet actief informeren over procedures voor schadeclaims rond Lelystad Airport. "Wij zijn een overheidsorgaan en geen actiegroep", zei VVD-wethouder Irene Korting donderdagavond in antwoord op vragen van fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks.

Op 1 april eindigt de termijn voor het insturen van een zogenoemde 'stuitingsbrief' aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over Lelystad Airport. Met zo'n brief kan het recht op schadevergoeding voor bijvoorbeeld de waarvermindering van een woning zeker worden gesteld. Dat geeft geen zekerheid dat er uiteindelijk een schadevergoeding wordt uitbetaald, maar de indiener houdt wel de mogelijkheid om die aan te vragen.Gemeenten als Heerde en Hattem ondersteunen hun inwoners actief daarbij en hebben een voorbeeldbrief op hun website gezet. Vermast vroeg of Dronten dat ook wil doen.

Wethouder Korting wees erop dat er op het oude land ook gemeenten zijn die géén hulp bieden. Zelf is zij eveneens niet van plan om hier een rol in te spelen: "Wij zien dit niet als onze rol. Het gaat om een besluit van de rijksoverheid en zo moeten collega-overheden niet met elkaar omgaan."

"Een teleurstellende reactie, al komt het ook niet helemaal onverwacht", antwoordde Paul Vermast. Hij vindt dat het college moet opkomen voor de belangen van haar inwoners: "Maar daarin verschillen wij van opvatting."

Op de website van Groen Links Dronten kunt u een voorbeeldbrief vinden.Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top