Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Wethouder over vliegveld: wij zijn geen actiegroep

Vrijdag 14 februari 2020
Wethouder over vliegveld: wij zijn geen actiegroep
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester en wethouders van Dronten gaan inwoners niet actief informeren over procedures voor schadeclaims rond Lelystad Airport. "Wij zijn een overheidsorgaan en geen actiegroep", zei VVD-wethouder Irene Korting donderdagavond in antwoord op vragen van fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks.

Op 1 april eindigt de termijn voor het insturen van een zogenoemde 'stuitingsbrief' aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over Lelystad Airport. Met zo'n brief kan het recht op schadevergoeding voor bijvoorbeeld de waarvermindering van een woning zeker worden gesteld. Dat geeft geen zekerheid dat er uiteindelijk een schadevergoeding wordt uitbetaald, maar de indiener houdt wel de mogelijkheid om die aan te vragen.Gemeenten als Heerde en Hattem ondersteunen hun inwoners actief daarbij en hebben een voorbeeldbrief op hun website gezet. Vermast vroeg of Dronten dat ook wil doen.

Wethouder Korting wees erop dat er op het oude land ook gemeenten zijn die géén hulp bieden. Zelf is zij eveneens niet van plan om hier een rol in te spelen: "Wij zien dit niet als onze rol. Het gaat om een besluit van de rijksoverheid en zo moeten collega-overheden niet met elkaar omgaan."

"Een teleurstellende reactie, al komt het ook niet helemaal onverwacht", antwoordde Paul Vermast. Hij vindt dat het college moet opkomen voor de belangen van haar inwoners: "Maar daarin verschillen wij van opvatting."

Op de website van Groen Links Dronten kunt u een voorbeeldbrief vinden.Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 30.1 °C
  • 0.0 mm
  • 20.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top