Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Omwonenden niet blij met omleidingen bij werkzaamheden N306

Woensdag 26 februari 2020
Omwonenden niet blij met omleidingen bij werkzaamheden N306
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Omwonenden zijn niet blij met de werkzaamheden aan de N306 tussen Biddinghuizen en Harderwijk. Dat bleek dinsdag tijdens een inloopavond bij Dorhout Mees. De weg krijgt van 16 maart tot en met 9 april een nieuwe asfaltlaag omdat er scheuren in het wegdek zitten.

Op de matig bezochte bijeenkomst werd door ambtenaren van de provincie uitleg gegeven over de werkzaamheden en de omleidingsroute. Die loopt voor het doorgaande verkeer vanuit Elburg en Harderwijk via de Elburgerweg, de N309. Omwonende Wilma Bontekoe is vooral boos omdat de afsluiting betekent dat ze een stuk vroeger naar haar werk moet. "Het probleem is niet alleen de omweg die je moet maken maar het wordt ook de drukte bij de rotonde Harderwijk."

Miranda van der Weerd van de provincie bevestigt dat de bewoners een stuk om moeten rijden. Ontheffing voor hen zit er niet in. Wel worden er verkeersregelaars ingezet om te voorkomen dat het nog drukker wordt met sluipverkeer in de omliggende wegen. Na 9 april gaat de weg weer open, maar automobilisten moeten wel rekening houden met vertragingen, omdat het werk dan nog niet helemaal klaar is.

De afsluiting is precies op het moment dat het nabijgelegen Walibi Holland, op 4 april weer open gaat. Volgens de provincie zijn er goede afspraken met het pretpark gemaakt en worden de omleidingsroutes ruim van te voren aangegeven.

De werkzaamheden aan de weg worden overigens verstoord door een broedend paartje zeearenden bij Bremerberg. De asfalteringswerkzaamheden daar worden na de zomer gedaan.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top