Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb

Familiebedrijf 'Flevosap' wordt verkocht na ruzie tussen broers

Donderdag 5 maart 2020
Familiebedrijf 'Flevosap' wordt verkocht na ruzie tussen broers
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het familiebedrijf in Biddinghuizen dat het bekende Flevosap maakt, wordt verkocht. Huisbank ING heeft het krediet opgezegd vanwege een ruzie tussen de eigenaren van het bedrijf, twee broers. Een tijdelijk aangestelde bestuurder, Ruud Dekker, doet het bedrijf daarom in de verkoop. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD).

Het familiebedrijf Vermeulen Food Group raakte volgens het FD in problemen door een vete tussen de broers. Eén van hen vroeg de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam woensdag een kans om mee te kunnen bieden op het familiebedrijf. Dekker heeft hem na enkele incidenten de toegang tot het bedrijf ontzegd en hem uitgesloten van het biedingsproces dat nu wordt opgestart.

De Ondernemingskamer oordeelde vorig jaar al dat de broers niet in staat zijn hun meningsverschillen opzij te schuiven. Daarop werd een tijdelijk bestuurder aangesteld. Die trok zich na een tijdje terug, naar eigen zeggen omdat deze zich door één van de broers bedreigd voelde. Het Hof stelde vervolgens Dekker aan.

Bij Vermeulen Food Group werken zo'n twintig mensen. Het was oorspronkelijk een fruitteelt-bedrijf maar het heeft zich de afgelopen decennia steeds meer toegelegd op het maken van fruitsappen, jam en andere fruitproducten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top