Teakhouten meubelen PolderTEAK
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Voorkom verjaring recht op schade door Lelystad Airport

Vrijdag 6 maart 2020
Voorkom verjaring recht op schade door Lelystad Airport
Foto: Frank Pels

BIDDINGHUIZEN - Inwoners die schade lijden als gevolg van de opening van Lelystad Airport moeten snel een brief naar het ministerie versturen. Op 1 april 2020 verloopt de termijn; "Onderneem nu actie, anders sta je straks met lege handen als je woning minder waard wordt."

Op 1 april 2015 is het Luchthavenbesluit Lelystad in werking getreden. "Na 5 jaar verjaart het recht op schadevergoeding" meldt Frank Pels namens SATL (Samenwerkend actiegroepen).

"Duizenden woningen en bedrijven rondom Lelystad Airport zullen vermoedelijk minder waard worden als gevolg van de geluidsoverlast van Lelystad Airport". Hij denkt hierbij aan het buitengebied onder de vliegroutes, Dronten-West, Biddinghuizen en Swifterbant.


Door nadeelcompensatie aan te vragen kan hiervoor een vergoeding worden geclaimd die kan oplopen tot duizenden euro's per adres. "Je behoudt je recht op een schadeclaim door voor 1 april een zogenaamde stuitingsbrief in te sturen" aldus Pels "Het gaat nu dus niet om het daadwerkelijk claimen van schade, maar om het veiligstellen van het recht om later schade te kunnen verhalen.


Door het nu insturen van deze stuitingsbrief kun je later, bijvoorbeeld aan de hand van geluidsmetingen, alsnog een onderbouwde schadeclaim doen."

De stuitingsbrief is te downloaden op de website http://www.vliegopuitbiddinghuizen.nl.

'Kwestie van downloaden, naam invullen en opsturen' aldus Frank Pels.

Bekijk de flyer

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top