Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Persconferentie Rutte: scholen voorlopig nog niet dicht

Donderdag 12 maart 2020
Persconferentie Rutte: scholen voorlopig nog niet dicht
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - Premier Rutte hield zojuist samen met het RIVM een persconferentie, welke te volgen was op de landelijke media. Onderwerp van gesprek was het coronavirus in Nederland. Tot het eind van de maand worden evenementen met meer dan 100 personen afgeraden of afgelast. Vooralsnog dwingt de landelijke overheid nog niet af om basisscholen te sluiten.

De reden hiervoor is dat de kans op besmetting bij basisscholen en middelbare scholen gering is. Ook zou dit grote impact hebben op de samenleving. Of er in Biddinghuizen een andere koers zal worden gevaren nu er mogelijk een besmetting is bij een familie met kinderen op basisschool De Schatkamer, zal de komende dagen nog blijken.Thuisblijven
De premier raadde aan mensen met klachten (neusverkoudheid, koorts) thuis te blijven. Ook moeten werkenden zoveel mogelijk thuiswerken, voor zover dit te realiseren is. Sociale contacten moeten zoveel mogelijk worden gemeden. Dit alles om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Meer informatie over de virus en de maatregelen is te vinden op de website van het RIVM.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top