Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Regionaal Beleidsteam Veiligheidsregio Flevoland schaalt op naar GRIP4

Vrijdag 13 maart 2020
Regionaal Beleidsteam Veiligheidsregio Flevoland schaalt op naar GRIP4
Foto: Veiligheidsregio Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Op verzoek van de voorzitter Veiligheidsregio, Franc Weerwind, is gisterenavond het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Flevoland bij elkaar gekomen. De aanleiding hiervan zijn de extra maatregelen die het kabinet heeft besloten in te zetten in het kader van het coronavirus (COIVD-19).

Tijdens deze bijeenkomst is het besluit genomen om op te schalen naar GRIP 4. De reden hiervoor is dat er sprake is van een gemeentegrensoverschrijdende situatie die vraagt om bestuurlijke coördinatie.

GRIP4
GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure, de naam van de werkwijze waarmee bepaald wordt hoe de coördinatie tussen hulpverleningsdiensten verloopt. Bij GRIP 4 overstijgt wat zich voordoet de grenzen van de gemeente of zelfs de veiligheidsregio of provincie. De binnen de Veiligheidsregio aangewezen burgemeester wordt gealarmeerd en wordt Coördinerend Bestuurder. Deze laat zich ondersteunen door een Regionaal Beleids Team (RBT) met daarin functionarissen van de verschillende hulpdiensten.

Impact
Het RBT heeft de impact van de maatregelen van het kabinet besproken voor de regio Flevoland. "De ernst van de situatie is met alle burgemeesters gedeeld en zij zijn geïnformeerd door deskundigen. De kabinetsmaatregelen zijn onderschreven en afgesproken is dat er zoveel mogelijk gewerkt wordt met eenduidige Flevolandse uitgangspunten. Er is nog veel onduidelijk, we bundelen onze krachten en staan in nauw contact", aldus de Veiligheidsregio in een persbericht.

Conform de Wet veiligheidsregio's en de Wet publieke gezondheid is er een aantal bevoegdheden belegd bij de voorzitter van de Veiligheidsregio. Er is afgesproken dat iedere burgemeester zelf eerste aanspreekpunt blijft in de communicatie binnen de eigen gemeente.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top