AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Meeste sportevenementen en -trainingen afgelast

Vrijdag 13 maart 2020
Meeste sportevenementen en -trainingen afgelast
Foto: BAS Tennis / Angelique Hermus

BIDDINGHUIZEN - Na de aankondiging van BASVoetbal gistermiddag over het afgelasten van alle wedstrijden, trainingen en activiteiten tot en met het einde van de maand, komen ook van de andere sportverenigingen in Biddinghuizen maatregelen binnen. Het toernooi van BAS Budo van aanstaande zaterdag gaat niet door; BAS Tennis last alles af, evenals BAS Gymnastiek. De verenigingen nemen deze stappen als gevolg van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus.

BAS Budo kwam donderdagmiddag al met het bericht dat het Sterrentoernooi van aanstaande zaterdag niet doorgaat. De negende editie van dit toernooi zal opnieuw worden ingepland, vermoedelijk begin volgend seizoen. Inschrijfgelden worden teruggestort. Later kwam er nog een tweede bericht, dat alle trainingen tot nader order, maar in ieder geval tot en met 31 maart, zijn afgelast. "Wij volgen hierin de richtlijnen vanuit de rijksoverheid en het advies afgegeven door Judo Bond Nederland", aldus BAS Budo.

Tennis & Padel
Ook BAS Tennis & Padel heeft alle evenementen en toernooien tot en met 31 maart afgelast. "Dat betekent dat de huidige BRR Competitie nu niet verder gespeeld gaat worden. Wellicht kan dit op een later tijdstip ingehaald worden", aldus de vereniging. "Wij zullen de kantine ook gesloten houden tot en met 31 maart. Het openingstoernooi van 28 maart komt bovendien te vervallen, maar ook hier zullen we kijken of dit alsnog op een latere datum gespeeld gaat worden". Het sportpark zelf gaat overigens niet op slot. "De banen blijven wel open om op te spelen, maar hierbij doen we wel een beroep op 'gezond verstand' van een ieder en vragen met klem de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen", aldus Herman Stegeman, voorzitter van BAS Tennis & Padel.

Gymnastiek
BAS Gymnastiek volgt voorlopig dezelfde maatregelen als de andere verenigingen. "De lessen, trainingen en wedstrijden worden vanaf nu tot en met in ieder geval 31 maart afgelast. We volgen hierin het advies van de KNGU, NOC NSF en het RIVM", schrijft de vereniging op haar website. "We begrijpen dat dit voor iedereen een grote impact heeft, maar hopen op een ieders begrip. We hopen na die tijd weer met zijn allen in goede gezondheid te kunnen trainen".

Volleybal
Ook BAS Volleybal volgt de lijn van de bond. Alle wedstrijden in heel Nederland t/m 31 maart worden afgelast. Deze maatregel gaat per direct in en geldt voor alle senioren, recreanten, zitvolleybal, beker, Jeugd A t/m C en CMV wedstrijden.

Basketbal
Ook BAS Basketball neemt vergelijkbare maatregelen. De trainingen en wedstrijden worden tot en met in ieder geval 31 maart afgelast. "Hierin volgen we het advies van de ministeries en de Nederlandse Basketball Bond (NBB)", aldus BAS Basketball in een bericht aan de leden. "We hopen na die tijd weer met zijn allen in goede gezondheid te kunnen trainen".

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek BAS Judo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek BAS Tennis
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek BAS Volleybal
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.9 °C
  • 1.8 mm
  • 10.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top