Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Uitdiepen randmeren tegen overlast waterplanten

Vrijdag 13 maart 2020
Uitdiepen randmeren tegen overlast waterplanten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Stichting Maaien Waterplanten Randmeren vindt dat de randmeren rondom Flevoland dieper gemaakt moeten worden. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de overlast door waterplanten stukken minder wordt.

De stichting merkt dat er elk jaar meer gemaaid moet worden om het water veilig en begaanbaar te houden voor watersporters. Met warm weer groeien de waterplanten snel naar de oppervlakte toe. Daardoor lopen bijvoorbeeld boten vast. Ook ondernemers in de buurt hebben er veel last van. Bootverhuur Naarderbos besloot eerder al te stoppen met de bedrijfsactiviteiten.

Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren constateerde ook dat maaien zinloos is door de snelle groei. De overkoepelende organisatie van zestien gemeenten trok daarom aan de bel voor een oplossing voor de langere termijn.

Stichting Maaien Waterplanten Randmeren denkt die nu gevonden te hebben. De waterplanten kunnen namelijk maximaal vier meter hoog worden. Als de meren dieper zijn, zullen de planten te weinig licht krijgen om naar de oppervlakte toe te groeien. Momenteel zijn sommige randmeren nog maar 1.60 meter diep.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Gastvrije Randmeren
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top