Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Ook Biddinghuizers slaan meer in dan gemiddeld

Vrijdag 13 maart 2020
Ook Biddinghuizers slaan meer in dan gemiddeld
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Wie denkt dat het kopen van extra goederen in de winkels vanwege corona het domein is van de grote steden, heeft nog niet in de schappen van onze eigen Biddinghuizer middenstand gekeken. Er is geen sprake van hamsteren met lange rijen, maar van een aantal producten wordt wel duidelijk meer ingekocht dan gemiddeld.

Bij het verkooppunt van bakker Tietema was aan het eind van de middag geen vers tarwebrood meer uit de stellig verkrijgbaar (wel desembrood), maar het bedrijf had nog voldoende bruin en witbrood in de vriezer. "Toch merkten we wel verschil met anders", liet een medewerker desgevraagd weten, "al heb ik begrepen dat het in de supermarkten nog wel een factor erger is".


Albert Heijn
In die supermarkten zie je inderdaad verschil. Eerst is er bij binnenkomst, net als bij de bakker trouwens, al een briefje met hygiënemaatregelen en -adviezen. Daarna is bij een aantal producten wel te zien dat er meer wordt gekocht dan anders.


Het vak met aardappelen was zo goed als leeg, evenals een groot deel van de conservenblikken. Melk is er nog volop, maar lijkt wel iets populairder onder de kopers dan op een gewone vrijdag. Net als in andere plaatsen in Nederland en Europa is het verschil het duidelijkst bij pasta (bijna leeg), toiletpapier (ook bijna leeg), paracetamol (op) en handzeep (zo goed als op). Overigens lijken er ook kopers te zijn die denken dat jus d'orange helpt, want ook daar was duidelijk meer van verkocht.Wat ook opviel, was het aantal mensen dat met een mobiele telefoon foto's maakte van lege schappen. Ook iets dat blijkbaar hoort bij deze periode van coronabesmetting en dingen die voor veel mensen nieuw zijn.

Hamsteren niet nodig
De brancheorganisatie van supermarkten gaf eerder vandaag aan dat groot inslaan van voedsel en andere producten, of 'hamsteren', helemaal niet nodig is. "De schappen blijven gevuld en de bevoorrading gaat gewoon door. Er is genoeg", aldus de branche. Dat was in 'onze' winkel trouwens niet anders. Want op deze paar voorbeelden na lagen er volop producten in de schappen.
Redactie BHZNet.nl

Algemene banners

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Albert Heijn
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.1 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top