Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Alleen mensen met hoog risico worden nog getest op corona

Zondag 15 maart 2020
Alleen mensen met hoog risico worden nog getest op corona
Foto: GGD Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Alleen mensen die binnen de risicogroep vallen worden nog door de GGD getest of ze het coronavirus hebben. Dat laat de gezondheidsorganisatie aan Omroep Flevoland weten. In Flevoland zijn nu 20 besmettingen bevestigd door de GGD.

De aantallen zijn: Lelystad (9) Dronten (5) Almere en Zeewolde (2) Urk en NOP (1). De persoon op Urk is niet getest maar het is zeer aannemelijk dat daar ook sprake is van het coronavirus.

Verhoogde kans
Het gaat om mensen met serieuze klachten boven de 70 jaar en mensen met symptomen die al een andere ziekte hebben. Beide groepen hebben namelijk een verhoogde kans dat het coronavirus ze ernstig ziek maakt met eventueel de dood tot gevolg.

Testbeleid
De maatregel is er vooral op gericht om oudere en kwetsbare mensen te beschermen. Verder is ook het in stand houden van de gezondheidszorg een belangrijke reden.

Het aantal besmettingen in Nederland neemt snel toe. Daarom is het testbeleid gewijzigd. Iedereen met klachten testen op het virus is simpelweg niet meer mogelijk, laat de GGD weten.

Veel telefoontjes
De regionale meldkamer van de veiligheidsregio Flevoland wordt overspoeld met telefoontjes van mensen die zich zorg maken door corona. Om de bereikbaarheid van de meldkamer te behouden, doet de meldkamer een beroep om bij vragen over corona-achtige verschijnselen eerst te kijken op de website http://www.rijksoverheid.nl/coronavirus of te bellen met de publieksinformatienummer 0800 -1351.

Voor acute medische hulp die niet levensbedreigend is, kan overdag de huisarts of na werktijden en in het weekend de huisartsenpost worden gebeld.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top