Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Kerkbezoekers volgen dienst vanaf de bank

Zondag 15 maart 2020
Kerkbezoekers volgen dienst vanaf de bank
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De periode voor Pasen is voor veel christenen een bijzondere periode, welke doorgaans wordt beleefd via diverse erediensten. Dit jaar is dat door het coronavirus anders dan anders. De Protestantse Gemeente Biddinghuizen heeft alle activiteiten tot en met 31 maart afgelast, dus ook de kerkdiensten. Gelovigen konden daarom terecht op internet.

Via de eigen website pgbiddinghuizen.nl was een livestream te volgen met alleen geluid. Wie beeld erbij wilde hebben, kon terecht op Facebook, waar de gemeente een livestream met beeld doorgaf (geïnteresseerden kunnen deze terugkijken via deze link). Zo kon er dus in pyjama vanaf de bank de dienst worden beleefd.

Volgende week zal de dienst waarschijnlijk op dezelfde manier uitgezonden worden. Aanstaande woensdag, wanneer de seniorenmiddag gepland stond, zal ook gebruik worden gemaakt van een geluids-uitzending. "We willen op deze middag u toch graag een bezinning op weg naar Pasen aanbieden", schrijft de Protestantse Gemeente. "We komen niet samen in de kerk, maar we zullen wel een passende Paasliturgie uitzenden waarbij gedichten, lezingen, muziek en een meditatie een plek hebben".

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Kerk
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top