0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Scholen vanaf morgen dicht

Zondag 15 maart 2020
Scholen vanaf morgen dicht
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, heeft het kabinet zojuist besloten om de scholen en de kinderopvang in Nederland te sluiten. Daarmee gebeurt wat de basisscholen in Biddinghuizen al verwachtten dat zou gebeuren. Ouders van leerlingen worden zoveel mogelijk vandaag al geïnformeerd. De maatregelen (en de donderdag aangekondigde) zijn bovendien met een week verlengd en duren tot 6 april.

In een brief aan de ouders schrijft PCBS De Tamarisk: "Het onvoorstelbare is daarnet besloten: de scholen in heel het land gaan voor drie weken sluiten. We hebben het aan zien komen, maar nu het dan toch is uitgesproken, zijn we onder de indruk". Morgen wordt gebruikt om met het team van leerkrachten te overleggen wat er mogelijk is om thuisonderwijs te realiseren. Hoewel ouders van kinderen uit groep 6 spullen mochten komen ophalen, wordt hen verzocht dit morgen juist nog niet te doen.

Opvang
Ook is er maandag geen opvang, zodat (ook met het ECB) kan worden overlegd wat te doen. Kinderen van ouders die werken in zogenoemde vitale sectoren (zorg, politie en brandweer) moeten wel op de scholen worden opgevangen, heeft het kabinet aangekondigd. De scholen gaan bekijken hoe dit is in te vullen, mogelijk door ouders te vragen in welke beroepen ze werkzaam zijn. Alle ouders worden morgen verder geïnformeerd over het thuisonderwijs, eventuele opvang en over andere bijzonderheden. "We realiseren ons dat dit erg grote gevolgen heeft voor de kinderen waarvoor wij onderwijs verzorgen. We willen onze verantwoordelijkheid nemen en zullen zo goed mogelijk gaan zorgen voor onderwijs op afstand", besluit de Tamarisk.

Wingerd
Ouders van leerlingen van KBS de Wingerd, werden vanochtend al voorbereid. De school gaf in een bericht aan dat ouders 'erop moesten rekenen dat de school vanaf maandag gesloten zou zijn'. Vanavond rond 19.00 uur ontvingen deze ouders ook een brief, met vergelijkbare strekking als die van de Tamarisk.


"Uiteraard begrijpen we dat dit veel van alle ouders/verzorgers vraagt en dat daarmee de ontwikkeling van alle kinderen onder druk komt te staan", schrijft de school. "Uiteraard zullen wij als school onze maatschappelijke verantwoordelijkheid oppakken en zullen we ons uiterste best doen om een zo goed mogelijk onderwijsaanbod op afstand te verzorgen". Voor leerlingen waarvan beide ouders een cruciaal beroep hebben, gaat er opvang verzorgd worden. Morgen gaat het team eerst nadenken, "over de wijze waarop we voor alle kinderen een goed onderwijsaanbod kunnen verzorgen".

De Schatkamer
In een brief aan de ouders schrijf Irene Versteeg van De Schatkamer: "Ik realiseer me de enorme impact voor u en uw kind(eren), echter ben ik blij met de duidelijkheid die hiermee is gegeven in het belang van de algehele volksgezondheid". Ook bij De Schatkamer wordt ingezet op thuiswerken. "Uitgangspunt voor ons is om uw kind zoveel mogelijk onderwijs op afstand te bieden. Op De Schatkamer beschikken we over een goede ICT infrastructuur waardoor de voorwaarden voor thuisonderwijs grotendeels zijn geborgd". De nieuwe onderwijssituatie wordt door het team op maandag besproken en zal, schrijft Versteeg, vooral gelden voor kinderen vanaf groep 5.

"Ook nu we fysiek niet meer bij elkaar kunnen zijn biedt onze kernwaarde "samen" een belangrijke meerwaarde in deze tijden", besluit Versteeg.

Stichting Codenz EN SKO
Codenz, het overkoepelende orgaan van christelijke scholen in de gemeente Dronten, heeft eveneens een brief doen uitgaan aan ouders van leerlingen van De Tamarisk. namens Rob Sakko, voorzitter van het college van bestuur van de stichting, werd een brief verzonden. "Met ondersteuning van de PO-raad, in gezamenlijk overleg met samenwerkende besturen en directeuren binnen Stichting Codenz, ontwikkelen we denkkracht om scenario's te formuleren op basis waarvan ons onderwijs doorgang kan blijven vinden voor uw kind(eren). U wordt door de directeur op een zo kort mogelijke termijn geïnformeerd over de wijze waarop dit concreet kan worden georganiseerd", schrijft Codenz.

SKO, de koepel waar onder andere de Wingerd onder valt, stuurde namens het College van Bestuur eveneens een brief. "Het zijn hectische tijden met veel onzekerheid. Blijf gezond, pas goed op jezelf en elkaar", schrijft SKO.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Daltonschool De Schatkamer
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek PCBS De Tamarisk
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.2 °C
  • 0.0 mm
  • 19.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top