Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

St Jansdal treft verdere maatregelen

Dinsdag 17 maart 2020
St Jansdal treft verdere maatregelen
Foto: FreeImages.com / Russell Weller (rechtenvrije foto)

BIDDINGHUIZEN - De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment zijn er nog voldoende bedden beschikbaar maar bij een toenemend aantal besmettingen, neemt ook de druk op de Intensive Care toe.

De IC bereidt zich hierop voor en is bezig om het aantal IC-bedden en beademingsplekken te vergroten.

Bij de ingang van de spoedeisende hulp en huisartsenpost is een tent geplaatst waar alle patiënten die zich melden voor de huisartsenpost of spoedeisende hulp de komende tijd eerst worden ontvangen. Zij worden in de tent kort onderzocht. Als er een verdenking is én iemand is ernstig ziek, wordt diegene alsnog verwezen naar de huisartsenpost of naar het ziekenhuis gebracht. "Daar is een afdeling ingericht waar mogelijk verdachte coronapatiënten worden opgevangen", vertelt Hoofd SEH en IC Esther de Koning.

Eén bezoeker per dag
Patiënten mogen één unieke bezoeker per dag ontvangen, met uitzondering van terminale patiënten en kinderen. Op de kinderafdeling mogen alleen de ouders op bezoek komen. Dus geen broertjes of zusjes. Gezinsleden van positief geteste patiënten of medewerkers mogen niet op bezoek komen.

St Jansdal neemt deze verschillende maatregelen om goed voor onze patiënten en medewerkers te kunnen blijven zorgen. "We realiseren ons dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus zich snel opvolgen, waardoor de situatie van dag tot dag verandert", schrijft het ziekenhuis. De zorgverlening aan patiënten die opgenomen zijn en aan acute patiënten gaat onverminderd door.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top