AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Oogstweg 31 Kjell's Opslag
Teakhouten meubelen PolderTEAK

RIVM: 9 inwoners gemeente Dronten besmet

Donderdag 19 maart 2020
RIVM: 9 inwoners gemeente Dronten besmet
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - In Flevoland zijn tot nu toe 36 mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Lelystad heeft de meeste geregistreerde besmettingen met dertien. Daarna volgt Dronten met negen, Almere met vijf besmettingen, Urk heeft vier patiënten, Zeewolde drie en in Noordoostpolder zijn er tot nu toe twee personen officieel positief getest.

Dat zegt overigens weinig over het daadwerkelijke aantal zieken. Lang niet iedereen met ziekteverschijnselen wordt getest. Mensen uit kwetsbare groepen, zoals ouderen boven de 70 jaar en mensen met chronische ziekten, worden wel getest als de huisarts dat nodig vindt. In ziekenhuizen wordt sneller tot testen overgegaan.

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is opgelopen tot 76. Het afgelopen etmaal zijn achttien personen overleden.

Rustig in Flevoland
Door de maatregelen van het kabinet door het coronavirus is het rustig in Flevoland. Stations zijn uitgestorven en steeds meer evenementen worden afgelast.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top