Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Sacha Buwalda werkt hard aan herstel

Vrijdag 20 maart 2020
Sacha Buwalda werkt hard aan herstel
Foto: Sacha Buwalda - eigen foto

BIDDINGHUIZEN - Judoka Sacha Buwalda uit Biddinghuizen kijkt met gemengde gevoelens terug op de tussentijdse functionele test die de ambitieuze sporter afgelopen week onderging, negen maanden na haar operatie. Het geopereerde been blijkt nog niet volledig belastbaar, waardoor revalidatie eerst gericht is hierop. Over drie maanden volgt de volgende test.

Buwalda beoefent judo op internationaal niveau en stond nationaal gezien al op de kaart als opkomend talent. Als junior wist ze al resultaten neer te zetten op diverse internationale toernooien en ze stond op het punt toe te treden tot de seniorencategorie. Begin 2018 ging het mis, toen tijdens een stage in Frankrijk de voorste kruisband van haar linkerknie afscheurde. Een intensief herstel volgde, gesteund door een team van specialisten en de broodnodige sponsoren.

Noodlot
Het herstel dat volgde ging voorspoedig en begin 2019 kon Buwalda de mat weer betreden. Een eerste plaats in Sint-Petersburg was een klein hoogtepunt, evenals een derde plaats bij het NK Junioren, maar toen sloeg het noodlot weer toe tijdens de Junioren Europa Cup in het Duitse Erfurt. "Domme pech op een verkeerd moment: ik hoorde een 'knak' in mijn linkerknie en herkende meteen de symptomen van mijn eerste ervaring bij het afscheuren van de voorste kruisband. Huilend en hevig teleurgesteld heb ik het toernooi in Erfurt abrupt moeten afbreken", schreef Sacha op http://www.sachabuwalda.nl. De judoka toonde karakter en ging gesteund door velen opnieuw in revalidatie. "Accepteren van wat er gebeurd is, is moeilijk, maar judo is en blijft mijn grote passie! Dus ondanks dat het 'even stil in mij' was, ga ik met alle energie voor mijn volgende grote uitdaging: revalidatie 2.0".

Shockwave
Iedere drie maanden na de operatie die in juni 2019 plaatsvond is er een functionele test. Sacha: "De resultaten van de test zijn op zich goed, maar mijn geopereerde been 'loopt' iets achter. De oorzaak hiervan is een 'jumpers knee' (springersknie) blessure. Zo'n functionele test (van de quadriceps en hamstring) levert een score op, een percentage. Om weer de judomat op te kunnen, moet die score onder de 10% liggen, hij lag er nu net iets boven, helaas". Om de blessure te behandelen, gaat Buwalda de komende weken een shockwave-therapie volgen.

Blij met steun
"Dankzij alle steun die ik krijg van mijn sponsoren, sponsorvrienden, trainers, fysiotherapeuten en mijn ouders, ga ik er met heel veel enthousiasme tegenaan om ervoor te zorgen dat die score over 3 maanden onder de 10% uitkomt", besluit Sacha haar laatste blog. Wilt u de judoka sponsoren en steunen in de revalidatie, word dan sponsor of vriend. Kijk hiervoor onder 'Sponsor Club' of 'Vrienden Club' op http://www.sachabuwalda.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.8 °C
  • 0.0 mm
  • 17.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top