Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Uitstel lokale belastingen en heffingen voor ondernemers en zzp’ers

Vrijdag 20 maart 2020
Uitstel lokale belastingen en heffingen voor ondernemers en zzp’ers
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Omdat de maatregelen rond het coronavirus grote financiële gevolgen hebben voor ondernemers en zzp'ers, bieden de deelnemers van GBLT, waaronder ook gemeente Dronten, ondersteuning voor de betaaltermijn van lokale belastingen. Wie hierom verzoekt, krijgt uitstel van betaling tot 31 augustus. Dat meldt de gemeente Dronten in een gezamenlijke nieuwsbrief met Ondernemersvereniging De Driehoek, Stichting DOES en LTO Noord.

Daarmee komen ook de lokale en regionale instanties tegemoet aan ondernemers, nadat eerder deze week de landelijke overheid al met een pakket maatregelen kwam.

De regeling is als volgt:

  • Een ondernemer of zzp'er die om uitstel vraagt krijgt standaard uitstel van betaling (tot uiterlijk 31 augustus 2020).
  • Als de belastingaanslag in termijnen wordt betaald via automatische incasso, stopt dit proces ook. Na 31 augustus wordt het incassoschema verlengd met de niet geïncasseerde termijnen.
  • Geplande belastingaanslagen 2020 voor de precariobelasting, reclamebelasting en toeristenbelasting worden pas in september 2020 verstuurd.

Uitstel van betalen tot 31 augustus 2020
U kunt uitstel aanvragen via een digitaal formulier op de website van GBLT (link naar www.gblt.nl). U krijgt standaard uitstel van betaling tot uiterlijk 31 augustus 2020. Hiervan krijgt u een bevestiging per brief. GBLT start de invorderingsprocedure op vanaf 1 september 2020. Dit doen zij alleen als de aanvrager voor 31 augustus 2020 niet aangeeft dat hij de periode van uitstel wil verlengen. Betaalt de aanvrager belastingaanslagen via automatische incasso? Dan stoppen zij tijdelijk het afschrijven in delen voor deze belastingaanslagen. Na 31 augustus wordt het incassoschema verlengd met de niet geïncasseerde termijnen.

Uitstel van de aanslagoplegging voor genoemde belastingsoorten betekent niet dat er kwijtschelding of vermindering van de aanslag wordt verleend. De belastingplicht blijft bestaan. Vraagt een ondernemer en zzp'er niet om uitstel van betalen? Dan volgt het normale invorderingsproces volgens de huidige planning.

Precariobelasting ook uitgesteld
Gemeente Dronten int zelf de precariobelasting bij de horecaondernemers en standplaatshouders (niet weekmarkt). Deze inning wordt in lijn met bovengenoemd besluit van GBLT eveneens uitgesteld en in september 2020 opgelegd.

GBLT: "We begrijpen dat de corona-maatregelen grote gevolgen voor u of uw bedrijf kunnen hebben. Heeft u vragen over uw belastingen? Of loopt u tegen problemen aan? Neem dan contact op met GBLT, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur".

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 6.0 mm
  • 18.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top