Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

NL Alert over coronavirus: Extreem ernstig

Zondag 22 maart 2020
NL Alert over coronavirus: Extreem ernstig
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Rijksoverheid heeft rond 11:30 uur zondagmorgen aan alle Nederlanders een NL-alert gestuurd met de oproep de adviezen van de overheid op te volgen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De noodmelding heeft als kop 'extreem ernstig'.

"Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis", staat in het bericht. "Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona."

Natuurmonumenten: blijf weg
Het lijkt erop dat de eerdere adviezen van het RIVM en de overheid massaal worden genegeerd. Vanwege het mooie weer lopen natuurgebieden vol met dagjesmensen. Natuurmonumenten roept iedereen met klem op om naar huis te gaan. "Onze gebieden worden momenteel overspoeld met duizenden bezoekers en wij vinden dit niet meer verantwoord", laat de organisatie weten.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waarschuwden vrijdag al dat recreanten rustige plekken moesten opzoeken en afstand tot elkaar moesten bewaren. Maar veel mensen blijken daar toch geen gehoor aan te geven. Op Twitter berichten boze boswachters en andere natuurbeheerders over wandelaars en fietsers die ondanks alle waarschuwingen toch in groepjes de natuur in trekken.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top