0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Oogstweg 31 Kjell's Opslag
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

NL Alert over coronavirus: Extreem ernstig

Zondag 22 maart 2020
NL Alert over coronavirus: Extreem ernstig
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Rijksoverheid heeft rond 11:30 uur zondagmorgen aan alle Nederlanders een NL-alert gestuurd met de oproep de adviezen van de overheid op te volgen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De noodmelding heeft als kop 'extreem ernstig'.

"Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis", staat in het bericht. "Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona."

Natuurmonumenten: blijf weg
Het lijkt erop dat de eerdere adviezen van het RIVM en de overheid massaal worden genegeerd. Vanwege het mooie weer lopen natuurgebieden vol met dagjesmensen. Natuurmonumenten roept iedereen met klem op om naar huis te gaan. "Onze gebieden worden momenteel overspoeld met duizenden bezoekers en wij vinden dit niet meer verantwoord", laat de organisatie weten.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer waarschuwden vrijdag al dat recreanten rustige plekken moesten opzoeken en afstand tot elkaar moesten bewaren. Maar veel mensen blijken daar toch geen gehoor aan te geven. Op Twitter berichten boze boswachters en andere natuurbeheerders over wandelaars en fietsers die ondanks alle waarschuwingen toch in groepjes de natuur in trekken.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Oogstweg 31
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top