Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Zorg om corona gaat onverminderd door

Dinsdag 24 maart 2020
Zorg om corona gaat onverminderd door
Foto: Ziekenhuis St. Jansdal

BIDDINGHUIZEN - De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben.

Op dit moment heeft hety ziekenhuis 12 IC-bedden in gebruik. Om extra IC-capaciteit te creëren is een nood-IC ingericht bij de operatiekamers, waar plaats is voor acht extra bedden. Op de derde verdieping is een extra gang ingericht als isolatieafdeling die ingezet kan worden als dat nodig is.

De ziekenhuizen in Brabant deden dit weekend een noodoproep dat zij de grote toestroom van patiënten met het coronavirus niet meer aankunnen. ziekenhuis St Jansdal heeft aan deze oproep gehoor gegeven en hulp aangeboden. In totaal liggen nu 33 positief geteste patiënten in het St Jansdal.

Personeelsleden is gevraagd extra en langer te werken en daarnaast wordt buiten het ziekenhuis gezocht naar mensen die willen en kunnen werken.

De zorgverlening aan patiënten die opgenomen zijn en aan acute patiënten gaat onverminderd door. De spoedpoli in Lelystad blijft geopend met aangepaste openingstijden. De spoedpoli is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur. Buiten deze openingstijden is de SEH in Harderwijk voor spoedzorg toegankelijk.

De grote prikposten blijven open, zodat ook bloedafname mogelijk blijft. Kijk voor de prikposten die open zijn en actuele openingstijden op https://www.stjansdal.nl/prikposten.

"Onze zorgverleners zijn dag en nacht in touw om iedereen te helpen. Dit kunnen wij alleen maar samen. Help ons in de strijd tegen het coronavirus! Daarom de oproep aan iedereen om ook binnen de muren van het ziekenhuis gehoor te geven aan de richtlijn van het RIVM om anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren." aldus het ziekenhuis St Jansdal.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top