Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Geen erehaag na uitvaart Tietema

Dinsdag 24 maart 2020
Geen erehaag na uitvaart Tietema
Foto: Bakkerij Tietema - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Aanstaande woensdag wordt in kerk- en zalencentrum De Voorhof de afscheidsdienst van dorpsbakker Egbert Tietema gehouden. Vanuit de bevolking gingen geluiden op aansluitend langs de weg een erehaag op te stellen, maar de familie roept nu uitdrukkelijk op dit niét te doen.

Vanwege corona-maatregelen, moet de dienst in kleine kring plaatsvinden. Geïnspireerd op de afgelopen zaterdag gehouden uitvaart van dorpsbakker Jan Quint in het Zuid-Hollandse Woubrugge, wilden ook hier inwoners vanaf de Voorhof richting rotonde De Baan op 1,5 meter afstand een erehaag opstellen, als laatste eerbetoon aan één van de pioniers van Biddinghuizen.

Warme gevoelens
"We zijn warm verrast door dit initiatief", laat Koene Tietema namens de familie weten, "en we danken de inwoners enorm voor dit initiatief. In andere tijden was dit een ontzettend mooie manier geweest een laatste eer te bewijzen en we voelden ons enorm gesteund".
Er werd ondertussen nagedacht over of dit nu wel of juist niet een goed idee zou zijn. Zouden mensen zich wel houden aan de vereiste onderlinge afstand? Zouden er niet juist kwetsbaren op afkomen? Zou een toeloop van mensen überhaupt wenselijk zijn?

Drie personen
Maandagavond werd van overheidswege aan alle twijfel een eind gemaakt: alle samenkomsten van meer dan drie mensen zijn verboden. De familie roept dan ook nadrukkelijk op juist niets te organiseren en niet naar het centrum te komen. "Mogelijk komt er op een later moment, als de maatregelen achter de rug zijn, alsnog een afscheidsdienst, maar dat is voor dan", vertelt Tietema. Inwoners en belangstellenden wordt bovendien op het hart gedrukt niet naar begraafplaats de Wissel in Dronten te komen, om dezelfde reden.

Steun betuigen
Wie toch op één of andere manier steun wil betuigen aan de familie en aan bakker Egbert Tietema, kan woensdag de vlag halfstok uithangen, bijvoorbeeld tussen 10.30 en 12.30 uur. Condoleancekaarten kunnen nog de hele week gespreid over de dag bij de winkel aan de Baan worden afgegeven. De afscheidsdienst kan woensdag worden meegeluisterd via de website van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen (http://www.pgbiddinghuizen.nl). Condoleren kan via het online condoleanceregister http://www.memori.nl/egbert-tietema.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bewoners
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.3 °C
  • 0.0 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top