Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

St Jansdal schort niet-spoedeisende ingrepen op

Donderdag 26 maart 2020
St Jansdal schort niet-spoedeisende ingrepen op
Foto: Ziekenhuis St Jansdal - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het St Jansdal bereidt zich op allerlei manieren voor op een grote stroom patiënten met het coronavirus. Zij gaan naar verwachting een beroep op het ziekenhuis doen voor intensieve zorg. Het ziekenhuis verwacht naar aanleiding van het landelijk beeld komende week meer opnames op de isolatieafdelingen en de Intensive Care.

Om ruimte vrij te maken, kiest het ziekenhuis ervoor de binnenkort geplande ingrepen af te schalen.

Alleen noodzakelijke afspraken
"Door het afschalen van de geplande zorg komen veel bedden en handen vrij, die heel hard nodig zijn in de kliniek. Dit betekent dat alle niet-spoedeisende, geplande ingrepen tot 11 april helaas verzet of geannuleerd moeten worden op de locaties Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten", schrijft het ziekenhuis. Het gaat hierbij om geplande operaties, scopieën en afspraken op de poli's. De afspraken op de poliklinieken worden sterk beperkt. Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. Verder vinden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch plaats. De acute spoedzorg, zoals de vaatzorg en verloskunde, draait wel gewoon door. De oncologische zorg wordt per patiënt zorgvuldig beoordeeld door de behandelend arts(en).

Telefonisch contact
Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operaties, poliklinische afspraken of scopieën niet doorgaan. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

Afstand houden
Aan patiënten, die het ziekenhuis bezoeken, wordt met klem gevraagd 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Medewerkers vangen patiënten op bij de hoofdingangen van Harderwijk en Lelystad. Zij wijzen op het desinfecteren van de handen en vragen eventuele klachten uit bij patiënten en bezoekers. De vragen gaan over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Ziekenhuis St Jansdal
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 24.3 °C
  • 0.0 mm
  • 24.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top