Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Flevolamb Flevolamb

Hulpmiddelencentrum failliet

Vrijdag 3 april 2020
Hulpmiddelencentrum failliet
Foto ter illustratie
Foto: FreeImages.com / Samantha Mesones (rechtenvrije foto)

BIDDINGHUIZEN - Het Hulpmiddelencentrum, hulpmiddelenleverancier onder andere in de gemeente Dronten, is failliet. De gemeente is hier, net als Urk en NOP, vandaag over geïnformeerd door de curator. Voor het aanvragen van nieuwe hulpmiddelen kunnen inwoners terecht bij Welzorg.

Wethouder Van Bergen van de gemeente Dronten: "Dit is een bijzonder vervelende situatie in deze tijd. Ook voor de medewerkers van het Hulpmiddelencentrum dat zij in deze onzekere tijd hun baan kwijt zijn. We wensen hen sterkte. Binnen de gemeenten was al langere tijd onvrede over de dienstverlening van het Hulpmiddelencentrum. Verscheidene gesprekken en verbetertrajecten vanuit de gemeenten met het Hulpmiddelencentrum hebben de dienstverlening niet kunnen verbeteren".

Overlast beperken
"Als gemeenten gaan we alles op alles zetten om de mogelijke overlast voor inwoners zo klein mogelijk te houden", vervolgt Van Bergen. "Alle inwoners met een hulpmiddel ontvangen zo snel mogelijk een brief om hen te informeren wat dit voor hen betekent. Met hulpmiddelenleverancier Welzorg hebben we gelukkig de afspraak kunnen maken dat inwoners die een hulpmiddel nodig hebben, deze nu via Welzorg kunnen ontvangen". Ook gaat Welzorg de achterstand in het verstrekken van hulpmiddelen van het Hulpmiddelencentrum oppakken en wegwerken. Van Bergen: "Daarnaast dringen we er bij de curator op aan zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de eventuele overname van de uitstaande hulpmiddelen. Eerdere onderhandelingen over de overname van deze middelen tussen het Hulpmiddelencentrum en Welzorg liepen helaas op niets uit".

Wanneer reparaties of onderhoudswerkzaamheden van de hulpmiddelen niet kunnen wachten, gaat de gemeente samen met de inwoners kijken of deze vervangen kunnen worden door een hulpmiddel van Welzorg. "Samen zoeken we naar de best mogelijke oplossing voor iedere inwoner", besluit Van Bergen.

De gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder hebben recent gezamenlijk een aanbestedingsprocedure gestart om per 1 januari 2021 te komen tot een nieuwe aanbieder (of aanbieders) voor Wmo-hulpmiddelen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top