Flevolamb Flevolamb
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Opknapbeurt zwembad De Alk veel duurder dan geschat

Dinsdag 7 april 2020
Opknapbeurt zwembad De Alk veel duurder dan geschat
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het opknappen van zwembad De Alk in Biddinghuizen kost zeker het dubbele. Eerst ging de gemeenteraad uit van 660.000 euro. De werkelijke kosten liggen tussen de 1,2 en 2 miljoen euro, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Het plan voor de renovatie van de Alk is een initiatief van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Voor dat initiatief kwam geen geld van de provincie, waarop de gemeenteraad het college vroeg een eigen plan te maken. Daarvoor is adviesbureau Andres CS ingeschakeld. Dat heeft een eerdere begroting van Dorpsbelangen bekeken, en komt op een veel hoger bedrag uit.

Andres CS adviseert groot onderhoud van de twee baden. Daarbij hoort het opnieuw in gebruik nemen van het peuterbad, sloop en herbouw van het gebouw van de Alk en herinrichting van de speelruimte. Daarbij worden twee scenario's gebruikt. In de goedkoopste variant van 1,2 miljoen, moet er over tien jaar weer geld worden gestoken in De Alk. In het duurste scenario, van 2 miljoen euro, is die periode 25 jaar.

Het college legt de conclusies van het adviesbureau nu voor aan de gemeenteraad om te horen wat er verder moet gebeuren rond het openluchtzwembad.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Optisport
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Zwembad De Alk
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top