0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Met kruiwagen vol tulpen langs de deuren

Woensdag 8 april 2020
Met kruiwagen vol tulpen langs de deuren
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Twee medewerkers van zorgorganisatie Coloriet deelden dinsdag tulpen uit bij een aantal ouderen in Swifterbant en Dronten. Met een paarse kruiwagen gevuld met tulpen, gingen zij langs bezoekers die dagbesteding krijgen bij Dagcentrum Het Pluspunt. Ouderen kunnen zelf de tulpen uit de kruiwagen pakken. Wie niet kan of wil plukken krijgt via een stok de mand met tulpen aangereikt.

Normaal gesproken is het een jaarlijkse traditie dat de ouderen van het dagcentrum naar Hanneke's Pluktuin in Biddinghuizen gaan. Door het coronavirus is de dagbesteding stopgezet en gaat het jaarlijkse uitje ook niet door. Hanneke Monsma van de pluktuin kwam daarom met het idee om de ouderen de tulpen voor de deur te laten plukken.

Wilma Damen van zorgorganisatie Coloriet vindt het fijn om de ouderen op deze manier toch nog te kunnen zien. "Op deze manier kunnen de mensen toch nog hun tulpen plukken, en hebben we toch nog een beetje het gevoel van een pluktuin."

Mevrouw Plantinga is een van de ouderen die de tulpen mocht plukken. Zij is erg blij met het gebaar: "Dat maakt een mens blij."

Bron: Omroep Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top