Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Organisatie Lowlands wil duidelijkheid

Vrijdag 17 april 2020
Organisatie Lowlands wil duidelijkheid
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - MOJO, organisator van grote popconcerten en festivals zoals Lowlands in Biddinghuizen, roept het kabinet op om snel duidelijkheid te geven wat betreft het festivalseizoen.

Bente Bollmann: "Zolang we niet weten waar we aan toe zijn, blijven we Lowlands organiseren alsof het wel door gaat. En zolang de organisatie doorgaat, maken we ook kosten. Bollmann doelt op de vele mensen voor- en achter de schermen die helpen het festival op te zetten. Van leveranciers tot aan de podium- en tentenbouwers. "Iedereen wil weten waar ze aan toe zijn".

De huidige maatregelen vanuit de overheid verbieden alle evenementen tot 1 juni. Komende dinsdag maakt het kabinet waarschijnlijk bekend of deze maatregelen worden verlengd.

Uitverkocht
Lowlands dat van 21 tot en met 23 augustus in Biddinghuizen plaatsvindt heeft zo'n 250 acts. Niet alleen muziek, maar ook theater, komedie en literatuur staan centraal. Alle 60.000 kaarten waren in de voorverkoop al binnen 5 uur uitverkocht. Tijdens het driedaags festival staan acteur Johnny Depp en muzikant Alice Cooper met hun band Hollywood Vampires op het programma. Verder staan ook Liam Gallagher, Lewis Capaldi en Typhoon in de line-up.

Anderhalve meter samenleving
Bollmann geeft aan dat MOJO zich wel bezig houdt met de oproep van minister-president Rutte om zelf oplossingen te bedenken voor de nieuwe anderhalve meter samenleving, maar wil daar verder niet zoveel over kwijt. Behalve dan dat dit niet gaat werken voor grote festivals als Lowlands. "Een aantal landen als België, Duitsland en Denemarken heeft al een verbod op festivals voor deze zomer afgekondigd. Daar weet iedereen al waar ze aan toe zijn."

Tickets blijven geldig
Als het festival door de coronacrisis dit jaar niet doorgaat, dan blijven de tickets geldig voor volgend jaar, laat de organisatie weten. Of er dan weer dezelfde line-up zal zijn, dat kon de organisatie nog niet zeggen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Lowlands 2020
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top