Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Scholen kunnen vanaf 11 mei weer open

Woensdag 22 april 2020
Scholen kunnen vanaf 11 mei weer open
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De maatregelen die gelden voor bestrijding van het coronavirus worden per 29 april enigszins aangepast. De basisscholen van Biddinghuizen mogen vanaf 11 mei weer open, zij het gedeeltelijk. De scholen mogen hier zelf een invulling aan geven en iedere school zal ouders hier afzonderlijk over berichten. Sporten mag weer vanaf 29 april.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte namens het Outbreak Management Team dinsdagavond werd uiteengezet dat het erop lijkt dat de gevolgen voor het virus dat COVID-19 kan veroorzaken bij kinderen lijken mee te vallen. Kinderen worden minder snel besmet en hebben over het algemeen mildere ziektebeelden. Daarom is besloten gefaseerd scholen weer te openen, beginnend bij het basisonderwijs. Ook de kinderopvang kan weer van start.

Opvang
Leerlingen in het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs gaan vanaf 11 mei weer alle dagen naar school. De dagopvang voor 0-4 jarigen gaat volledig open, evenals de gastouderopvang voor 0-12 jarigen. Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 11 mei open op een aangepaste manier. Leerlingen krijgen ongeveer de helft van hun lestijd weer les op school, in kleinere groepen. De buitenschoolse opvang (BSO) volgt deze lijn en is open op dagen dat kinderen naar school gaan. (Lees het volledige bericht over het onderwijs via de website van de Rijksoverheid.

Sport
Voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar geldt dat sporten in teamverband weer is toegestaan. Het gaat hierbij alleen om trainingen; wedstrijden in competitieverband zijn de rest van het seizoen van de baan. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is sporten ook toegestaan, mits zij op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. De diverse sportverenigingen van Biddinghuizen zijn nog in beraad over hoe hier invulling aan gegeven kan worden en of er inderdaad weer trainingen aangeboden gaan worden.

Kantines en en kleedkamers blijven dicht, in ieder geval tot en met 20 mei. Voor sportclubs in Het Koetshuis bijvoorbeeld geldt dat er nog niet gesport kan worden, omdat dit alleen is toegestaan in de buitenlucht. Alle sportzalen blijven in ieder geval tot en met 20 mei gesloten.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Badminton
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek BAS Tennis
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek BAS Volleybal
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Sport
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top