Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb

Klokken van Hoop en Troost – laatste keer op 5 mei

Vrijdag 1 mei 2020
Klokken van Hoop en Troost – laatste keer op 5 mei
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op 18 maart is begonnen met het wekelijks luiden van de klokken van de kerken op woensdagavond van 19.00 tot 19.15 uur. Deze klokken van hoop en troost verbinden mensen over de grenzen van sociaal isolement heen en roepen op om te bidden voor allen die ziek of in de rouw zijn en voor hen die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Landelijk is besloten de actie af te sluiten met de laatste luidingen op op Bevrijdingsdag 5 mei van 12.00 tot 12.15 uur. Met de langzaam verruimende maatregelen van de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, ontstaat er een nieuwe fase. "Met de klokken hebben we niet anders gewild dan dat mensen de hoop niet zouden verliezen, nu is er weer hoop dat het "nieuwe normaal" er echt zal komen." schrijven de landelijke initiatiefnemers.

Daarom luiden de klokken op 5 mei, Bevrijdingsdag, van 12.00 – 12.15 uur voor de laatste keer als teken van hoop en troost voor ons land en ons dorp. Daarmee wordt tevens de dag gemarkeerd waarop het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is en laten we horen dat we hopen en erop vertrouwen dat we samen Corona kunnen overwinnen.

"We danken alle kosters en vrijwilligers die de afgelopen weken en volgende week speciaal naar de kerk gingen om de luidklok te bedienen!" aldus de lokale initiatiefnemers.

Initiatief gedragen door alle geloofsgemeenschappen
Het initiatief om de klok te laten luiden in Biddinghuizen wordt gedragen door alle geloofsgemeenschappen van het dorp:Contact
De geloofsgemeenschappen laten weten dat er te allen tijde contact opgenomen kan worden. Deze gegevens vindt u in de Biddinghuizen Actueel en via de dorpsgids op BHZNet.nl.

De Protestantse Gemeente van Biddinghuizen houdt haar leden en andere belangstellenden daarnaast op de hoogte van alle ontwikkelingen via de speciale pagina op de website en via de sociale media.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerk
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Moskee
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top